Organizirana kriminalna skupina u HNŽ-u

Simuliraju prometne nesreće, prijete policijom i nasiljem te uzimaju novac od žrtava

07.10.2016.
u 10:00

Lažiranje prometnih nesreća kako bi se dobio novac od osiguranja nešto je o čemu svako malo možemo čitati u medijima. Ali, simuliranje prometnih nesreća, i to organizirano, ne srećemo tako često. Prema informacijama koje smo dobili od naših čitatelja, na području Jablanice djeluje skupina koja se bavi upravo simuliranjem prometnih nesreća.

Prijetnje policijom i nasiljem

Prema tvrdnjama naših čitatelja, ova ekipa prevaranata izaziva opasne situacije na prometnicama, a nakon obustave prometa prijete zvanjem policije i nasiljem ako im se na mjestu ne nadoknadi navodna šteta. Većina osoba pristane isplatiti navodnu štetu, a koliko smo mogli saznati, prevaranti uzimaju za “odštetu” od 100 do 400 maraka. U policiji u općini Prozor-Rama potvrdili su nam kako znaju za ove slučajeve te kako se jedan sličan dogodio ovoga tjedna.

- Uglavnom biraju osobe s novim autima jer pretpostavljaju kako one imaju novac. Ovoga tjedna jednu osobu su presreli na cesti Jablanica - Prozor i morala im je dati 50 eura za nastalu “štetu”. Bilo je još ovakvih slučajeva, ne znamo još točno koliko - govore nam u policiji u Prozoru. Prema njihovim saznanjima, prevaranti mijenjaju automobile tijekom svojih pohoda prometnicama.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije