Medicinski fakultet

Simpozij posvećen svjetskom tjednu svjesnosti o antibioticima

20.11.2019.
u 13:58

Drugi interdisciplinarni, znanstveni i međunarodni simpozij posvećen svjetskom tjednu svjesnosti o antibioticima će se održati u petak, 22. studenoga 2019. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru s početkom u 12:00 sati. Simpozij se održava povodom obilježavanja Svjetskog tjedna svjesnosti o antibioticima, a organizatori su Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišna klinička bolnica Mostar uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije koji je uspostavila obilježavanje ovoga tjedna 2015. godine.

Na simpoziju će sudjelovati infektolozi, klinički farmakolozi, klinički mikrobiolozi, klinički farmaceuti, biotehnolozi i znanstvenici koji će u svojim predavanjima predstaviti moguća rješenja suzbijana bezrazložnog korištenja antibiotika u svakodnevnom radu te educirati sve sudionike kroz otvaranje različitih pogleda na antimikrobnu rezistenciju u profesionalnim okružjima.

Prije svečanog otvaranja simpozija na kojem će sudjelovati eminentni stručnjaci iz Slovenije, Republike Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, u 11.30 sati bit će upriličena konferencija za novinare na kojoj će se obratiti:
- prof. dr. sc. Milenko Bevanda, dekan Medicinskog fakulteta SUM-a
- prof. dr. sc. Ivan Kosalec, mag. pharm., predsjednik znanstvenog odbora simpozija( Zagreb, Hrvatska)
- Dr. Damir Vukoja, predsjednik organizacijskog odbora simpozija

Nadamo se da ćete prepoznati važnost ovoga simpozija te prenijeti široj javnosti korisne informacije i poruke o uporabi antibiotika koje će se uputit sa ovoga simpozija, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije