županijsko tužiteljstvo SŽ

Šimiću predložen pritvor, osumnjičen i za lažno predstavljanje

07.09.2017.
u 17:36

Sarajevsko Županijsko tužiteljstvo uputilo je Općinskom sudu prijedlog da Josipu Šimiću Đindiću osumnjičenom za krivotvorenje dokumenata i lažno predstavljanje odredi pritvor od 30 dana.

Šimića su ranije na području Kreševa uhitili pripadnici SIPA-e te pretresli stambeni objekt koji koristi i tom prilikom oduzeli određeni dokazni materijal.

Uhićenje je uslijedilo nakon što je Tužiteljstvo BiH primilo izvješće SIPA-e u kojem se navodi da ova agencija nije suala djelovu praćenju vršiteljice dužnosti glavne državne tužiteljice Državng tužiteljstva Gordane Tadić i potpredsjednice Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Ružice Jukić, a što je utvrđeno internom kontrolom.

Interna kontrola je pokrenuta nakon što je novinar Josip Šimić podnio krivičnu prijavu protiv ministra sigurnosti Dragana Mektića, a koji je izjavio da je u pitanu “krivotvoreni dokument” SIPA-e u kome se kao prilog navode shema kretanja Tadić i njeni razgovori s Jukić.

U Županijskom tužiteljsvu su pojasnili da je predmet istrage “sporni dokument SIPA-e koji je predan Tužiteljstvu BiH”, a pored krivotvorenja isprave, osumnjičen je i za lažno predstavljanje.

Državno tužilaštvo je zatražilo izuzimanje Šimićevog predmeta, a u Županijskom tužiteljstvu su rekli da ova institucija nastavlja rad na ovom predmetu, s obzirom da se radi o krivičnom djelu koje je propisano Krivičnim zakonom Federacije BiH, javlja BIRN BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije