Dr. Alen Šeranić

Sigurno je da virus neće isčeznuti, a mutacije će biti izazov

alen šeranić
01.01.2021.
u 11:35

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić izjavio je da se u drugoj polovini siječnja i početkom veljače očekuje porast broja zaraženih koronavirusom te da će situaciju u mnogome odrediti ponašanje građana tijekom blagdana.

Šeranić je u intervjuu Srni istaknuo da se već sada priprema plan za aktiviranje većih kapaciteta Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u slučaju da za tim bude potrebe.
 
On je napomenuo da je generalno zadovoljan načinom na koji je zdravstvo u Republici Srpskoj reagiralo prethodnih deset mjeseci.

Šeranić je naveo da je za kontrolu pandemije ključno postalo to što je počela upotrebe cjepiva što je jedan od prvih alata za kontrolu epidemije i prisustva koronavirusa u nekim narednim godinama, jer je sigurno da virus neće iščeznuti.

- Moći ćemo, prije svega, da zaštitimo one koji su najugroženiji, bilo da se radi o osobama starijim od 65 godina sa različitim udruženim oboljenjima, zdravstvenim radnicima, njegovateljima u staračkim domovima, koji su u riziku zbog populacije s kojom rade, te drugim kategorijama - rekao je Šeranić. 

Šeranić je naveo da će izazov u predstojećem razdoblju biti mutacije virusa koje će se posljedično događati, jer, kako je rekao, virus traži način da preživi i da se prilagodi vrsti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?