Ostali i nimalo nisu požalili

Šesteročlana obitelj Jazvić sretna je na selu

12.11.2018.
u 19:45

Kada pitate za razloge odlaska mnogih iz Bosne i Hercegovine koji svoju budućnost vide u zapadnim zemljama, najčešće navode: “Ne vidimo perspektivu za svoju djecu”. Da ipak sve nije tako te da se i na svome ognjištu može pristojno živjeti, svjedoči primjer mlade obitelji iz Odžaka. Naime, u Gornjoj Dubici u toj općini Posavske županije šesteročlana obitelj Josipa i Marije Jazvić baš na selu vidi bolje mogućnosti za odgoj i razvoj svoje četvero djece, pa i život cijele obitelji.

Zdrava sredina

Marija je inženjerka agronomije, ali je svoju karijeru podredila odgoju djece. Josip je bivši bosanskohercegovački reprezentativac u odbojci.

- Živjeti na selu donosi samo prednost, a ako netko želi postići vrhunske rezultate u bilo kojoj oblasti, pa i u sportu, to može i iz male sredine. Nije hendikep živjeti na selu jer sam bio bh. reprezentativac u odbojci i kao kapetan ekipe Napretka uspjeli smo dva puta biti državni prvaci. Jedan od osnovnih razloga zašto sam ovdje jest taj što smatram da svoju djecu mogu najbolje odgojiti u ovako zdravoj sredini i usmjeriti ih dalje u životu - kaže Josip. Supruga odobrava takav stav, pa je i svoju karijeru podredila drugim prioritetima, prije svega obitelji. - Puno je posla, ali i ljepote oko djece jer trudim se posvetiti im najveću pozornost, pratim sve njihove interese. Vozim ih na sve aktivnosti. Bitno nam je to da su što manje uz računalo i videoigrice jer živi svijet je puno zanimljiviji - kaže Marija. Josipu i Mariji, kažu nam, najveće su bogatstvo djeca: 13-godišnja Anđela, 10-godišnja Sara, 7-godišnji David i najmlađa Jelena, tek od godinu i pol. Ne pomišljaju na odlazak prema Zapadu, već naprotiv, upravo u rodnom kraju vide priliku za najbolji odgoj i odrastanje svoje djece. Svi su školarci odlikaši.

Vode i župni zbor

Aktivno se bave sportom i glazbom. Marija i Josip vode i župni pjevački zbor u mjesnoj crkvi. Anđela je naslijedila tatine odbojkaške gene. Sara je osvojila drugo mjesto na državnom natjecanju u sviranju klavira. - Volimo biti na selu, u prirodi, puno je prostora za igru, puno cvijeća, životinja, a ostalo imamo kao i u gradu, tvrdi ova odžačka obitelj. Ništa im ne nedostaje što imaju velike sredine, kažu, jedino da ima malo više djece.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije