Republikia Srpska

Šeranić: Razmatra se uvođenje Covid propusnica

19.11.2021.
u 15:57

Ministar zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da resorno ministarstvo i Institut za javno zdravstvo, kao mjeru prevencije širenja koronavirusa, razmatraju i uvođenje kovid propusnica s ciljem zaštite zdravlja stanovništva.

“Sve mjere prvenstveno donosimo zbog ograničavanja samog rizika od virusa korona i zaštite zdravlja stanovništva. Svjesni smo da mnoge mjere u prethodnom periodu nisu bile popularne, ali se moraju donositi kako bismo očuvali zdravlje stanovništva i funkcioniranja zdravstvenog sustava”, rekao je Šeranić.

On je za Srnu naglasio da će eventualna odluka o uvođenju Covid propusnica, kao i svih drugih protivepidemijskih mjera, biti donesena u okviru Republičkog stožera za izvanredne situacije, a na osnovu preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Siguran sam da će građani razumjeti dobru namjeru donošenja ovakve vrste odluke koja je, prije svega, usmjerena na to da što više stabilizujemo situaciju kada je u pitanju kontrola virusa korona u Republici Srpskoj”, rekao je Šeranić.

On kaže da se kroz mjere koje se odnose, prije svega, na promociju cijepljenja, prave prepreke za širenje virusa i stvara sigurno okruženje u Republici Srpskoj.

U središtu svih ovih mjera, kaže Šeranić, treba da bude poruka da su cijepiva dokazano sigurna i učinkovita i da je cijepljenje jedini odgovor na pitanje kada će se pandemija okončati.

“Iz tog razloga donosimo ovakvu vrstu mjera, kako bismo promovirali sve ono što je potrebno da idemo u pravcu okončanja epidemije. U tome trebamo sudjelovati svi zajedno i ne smijemo dozvoliti da se interpretiraju poražavajuće poruke, a to je da cijepivo nije dobra u borbi protiv koronavirusa”, rekao je Šeranić.

On ističe da je cjepivo najbolje oružje kada je riječ o kontroli pandemije u Republici Srpskoj.

Šeranić je pozvao sve građane Republike Srpske da iskoriste mogućnost cijepljenja i trećom dozom cjepiva protiv virusa korona.

“Domovi zdravlja moraju više da se angažiraju kako bi svaki građanin u Republici Srpskoj dobio adekvatnu informaciju i cjepivo koje želi”, zaključio je Šeranić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?