Na šest godina

Senad Softić novi guverner Centralne banke BiH

Senad Softić
11.08.2015.
u 17:17

Senad Softić je na poziciji guvernera CBBiH zamijenio Kemala Kozarića, kojem je 11. kolovoza istekao mandat.

Novoimenovano Upravno vijeće Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) izabralo je Senada Softića za guvernera CBBiH na mandatno razdoblje od šest godina.

Senad Softić je izabran na današnjoj sjednici Upravnog vijeća CBBiH na kojoj su novoimenovani članovi Upravnog vijeća CBBiH, Senad Softić, Kemal Kozarić, Ankica Kolobarić, Ljubiša Vladušić i Trivo Marinković i službeno preuzeli dužnost, priopćeno je iz Centralne banke BiH.

Senad Softić je na poziciji guvernera CBBiH zamijenio Kemala Kozarića, kojem je 11. kolovoza 2015. godine istekao mandat. Novoimenovani guverner, koji je istovremeno i predsjedavajući Upravnog vijeća Centralne banke BiH, doktor je ekonomskih znanosti, zaposlen na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu kao izvanredni profesor. 

Istovremeno je i rukovoditelj Master studije Ekonomskog fakulteta Sarajevo i Ekonomskog fakulteta Zagreb, smjer Krizni menadžment.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?