31. siječnja

Seminar "Zaštita od izloženosti duhanskom dimu u BiH"

dim
30.01.2017.
u 13:35

Povodom Nacionalnog dana bez cigarete 31. siječnja, EU info centar u suradnji s udruženjem „Progresivni razvoj organizacija i individua“ (PROI) iz Sarajeva organizira seminar „Zaštita od izloženosti duhanskom dimu u BiH: perspektive i izazovi“.  

Kako je najavljeno, ciljevi strateškog dijaloga su: Pozicioniranje kontrole duhana u širi kontekst efektivne i efikasne NCD prevencije i zaštite ljudskih prava; istraživanje prilika i oblika podrške interesnim skupinama u BiH pri racionalizaciji potencijalnih strategija i međusektorskih pristupa/specifičnih akcija za kontrolu duhana unutar politike javnog zdravlja i drugih regulatornih okvira u BiH.

Očekivani ishodi su: bolje razumijevanje situacije u oblasti kontrole duhana u BiH; razvijanje svijesti među interesnim skupinama o potrebi sistemskog i strateškog poboljšanja kontrole duhana u BiH kroz međusektorske akcije i usvajanje efikasnih politika, priopćeno je iz EU Info Centra. 

Sudionici ove konferencije će uključivati: predstavnike medija, predstavnike više razine zdravstvenih institucija u BiH, parlamentarce, predstavnike organizacija civilnog društva, predstavnike ugostiteljskog sekotra, predstavnike akademske zajednice, predstavnike internacionalnih agencija/projekata.

Ukupan broj sudionika ne bi trebao prelaziti 50, uključujući i paneliste, prezentatore i voditelje. Od svih sudionika se očekuje aktivna participacija, ističe se u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije