UHAKUD u BiH

'Seminar folklora dinarske zone - Hercegovina' ovog vikenda u Širokom Brijegu

17.10.2023.
u 20:34

Udruga hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u Bosni i Hercegovini (UHAKUD u BiH) 21. i 22. listopada u Širokom Brijegu organizira Seminar folklora dinarske zone - Hercegovina.

Predavači su koreograf i plesni pedagog Vido Bagur i etnomuzikolog, glazbenik i skupljač hrvatskog tradicijskog glazbenog blaga Joško Ćaleta, priopćili su organizatori.

Seminar se organizira kao nastavak 3. Međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Digitalizacija, arhiviranje, očuvanje i promocija nematerijalne kulturne baštine u Širokom Brijegu".

Ovogodišnja konferencija dio je međunarodnog programa obilježavanja dvadesete obljetnice UNESCO konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini.

Polaznici vikend seminara proći će kroz plesove i napjeve područja Hercegovine, te će upoznati obilježja i glavne specifičnosti dinarske zone kao plesnog i pjevnog područja, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije