Hitna akcija

Sedamnaestogodišnjak hitno prevezen helikopterom OS BiH iz Crne Gore u Sarajevo AU: G. S.

ilustracija
02.08.2017.
u 08:00

U Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) jučer je helikopterom Oružanih snaga BiH iz Crne Gore prevezen sedamnaestogodišnji državljanin BiH. Sedamnaestogodišnjak je zadobio teže tjelesne ozljede tijekom ljetovanja u Crnoj Gori te je, zahvaljujući brzoj reakciji Ministarstva vanjskih poslova BiH, OS BiH i KCUS-a, hitno prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Pacijenta je po dolasku u KCUS dočekao tim liječnika koji su mu pružili liječničku pomoć te uradili hitnu dijagnostiku. Pacijent je nakon zbrinjavanja u Klinici urgentne medicine upućen na daljnje liječenje u Kliniku za ortopediju i traumatologiju KCUS-a. Hitna medicinska evakuacija izvršena je u skladu s propisanim skraćenim procedurama za navedene slučajeve uz prethodno dobivanje potrebne suglasnosti za let helikoptera OS BiH izvan granica BiH, koja je osigurana u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova BiH. Oružane snage BiH su navedeni zadatak pravodobno i uspješno izvršile, a letjelica se vratila u matičnu jedinicu.

- Oružane snage BiH će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim tijelima vlasti u BiH po zahtjevima i u izvanrednim situacijama te time dati svoj puni doprinos u izvršavanju tog, zakonom propisanoga, zadatka - priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?