Prijedlog za Dom naroda

SDP i DF smanjili bi iz HNŽ-a i SBŽ-a po jedan mandat Hrvatima

23.01.2018.
u 09:00

Stranke vladajuće većine u Federaciji BiH dogovorile su se kako neće doći na današnju sjednicu Zastupničkog doma kako bi izbjegle igrokaz koji su pripremile Socijaldemokratska partija i Demokratska fronta predlaganjem Zakona o izbornim jedinicama kojem je cilj do kraja oslabiti poziciju Hrvata i zajamčiti da Bošnjaci suvereno vladaju Federacijom BiH, što bi izazvalo najtežu krizu od Daytona i završetka rata. Zastupnik Demokratske fronte Mahir Mešalić iz Demokratske fronte ističe kako je cilj te stranke nadići aktualnu situaciju po kojoj su izbrisane odredbe Izbornog zakona kroz donošenje zakona na razini Federacije BiH.

Fiktivno stanje

- Izborni zakon kaže da izborne jedinice treba prilagođavati svake četiri godine u skladu s demografskim kretanjem stanovništva. Pa i sada imamo slučaj da nije popunjen Klub Srba u Domu naroda, tako da nemamo 17 izaslanika, a ovim prijedlogom rješava se i taj slučaj. Suština ovog rješenja je da bi se, ako se ne bi mogao popuniti Dom naroda Parlamenta FBiH ako nedostaje...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
12:04 23.01.2018.

Najbolje je sve bojkovati ako vam se ne sviđa, po ovome znači da bi prestao bojkot morate prihvatiti ono što se meni sviđa. Demokracija i europeizacija na hrvatski način.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?