Ekskluzivno doznajemo

SDA predložio Izborni zakon koji je Ustavni sud poništio

izborni zakon
06.10.2017.
u 07:00

Stranka demokratske akcije (SDA) dovršila je svoj prijedlog izmjena Izbornoga zakona BiH i, premda se očekivalo kako je riječ o velikim korekcijama, pravni stručnjaci iz te stranke načinili su odredbe koje pak neće riješiti probleme nastale nakon donošenja više presuda Ustavnoga suda i Međunarodnog suda za ljudska prava u Strasbourgu. Naime, prema dostupnim informacijama, SDA je svoj prijedlog dostavio nekolicini međunarodnih administracija koje imaju utjecaj u BiH, dok još uvijek nije upućen u parlamentarnu proceduru kalkulirajući da će nakon glasovanja u Zastupničkom domu Parlamenta BiH pasti prijedlog izmjena koji su zajednički utvrdile stranke Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Naglasak na Dom naroda

U tome prijedlogu, ekskluzivno doznajemo, da se SDA “najviše” dotaknuo izmjena načina biranja izaslanika za Dom naroda. Po tome prijedlogu, SDA smatra kako je potrebno...

Cijeli tekst čitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?