novi problemi za BiH

Schengenski režim će donijeti gužve na granicama, ulaz će se plaćati 5 €

29.01.2018.
u 12:00

Detaljnije provjere koje će dovesti do usporenijeg prelaska granice putnicima i gospodarstvu, zatvaranje ilegalnih prijelaza, nadzorne kamere - sve bi to uskoro trebalo ‘krasiti’ državnu granicu BiH i Republike Hrvatske. Hrvatska je aplicirala za pomicanje Schengenske granice od Slovenije prema Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Ovaj će ovaj režim ponajprije pogoditi građane BiH s kojom Hrvatska dijeli 1000 kilometara dugu granicu. Hrvatska zamisao ulaska u Schengen motivirana je temeljnim prednostima koje je donio starim zemljama članicama jer se radi o području slobodnog kretanja gdje su ukinute kontrole granica za putnike, osim u izvanrednim okolnostima.

Skeniraju sve dokumente

Na mjestima gdje su se nalazili granični prijelazi stoje samo objekti koji su svjedočili o tome, a pojedini su čak i uklonjeni. Upravo ta mogućnost je jedna od najvidljivijih tekovina Europske unije...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?