Reakcije

SBBBiH: Presuda Karadžiću otvara put za izgradnju mira i suživota

sbbbih
24.03.2016.
u 17:16

Savez za bolju budućnost BiH pozdravlja presudu Haaškog suda ratnom zločincu i prvom predsjedniku RS-a Radovanu Karadžiću. 

- Iako smo svjesni da ne postoji kazna koja može vratiti ubijene žrtve, izražavamo zadovoljstvo da je jedan od ključnih inicijatora zločina, genocida i pakla koji je pokrenut u BiH konačno kažnjen za svoja nedjela. Ova presuda je iznimno važna radi istine, koja je preduvjet za dugoročno pomirenje na ovim prostorima i ona treba služiti kao faktor koji će relaksirati međunacionalne odnose u našoj zemlji, ističe SBB u priopćenju. 

Iz te stranke smatraju da "presuda koju izrekne neovisan Sud, a koji je ustavnovio UN, nosi povijesnu važnost i činjenicu koja otvara put ka daljnjoj izgradnji mira i suživota".

SBB poziva sve građane, političke subjekte kao i narode u BiH da se okrenu budućnosti i da "nastavimo graditi demokratsku prosperitetnu i modernu europsku BiH", priopćeno je iz press centar SBB-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije