UVRSTITE GA NA JELOVNIK

Savršeno jelo od super zdravog povrća koje mnogi izbjegavaju u širokome luku – probajte ga već danas!

10.09.2022.
u 08:38

Patlidžan ili obožavate ili ne želite vidjeti na svome tanjuru. S ovom divnom povrtnicom možete se u kuhinji igrati do mile volje i smišljati ukusne kombinacije koje će rijetki odbiti

Mnogo je zanimljivih načina kako pripremiti sjana jela koja će i najljuće protivnike patlidžana oboriti sa nogu. Rolice od patlidžana jedno su od tih jela, a recept nam je dala gastroblogerica Tatjana Miletić. U slast!


 

Rolice od patlidžana 

Sastojci: 

2 srednja patlidžana 
maslinovo ulje 

Za nadjev: 

200 g špinata 
1 jaje 
250 g svježeg sira  
sol 
papar 
žličica češnjaka u granulama 
žličica bosiljka 
300 ml pasirane rajčice 
100 g parmezana (ili mozzarele)


 

Priprema: 

Patlidžane narežite na tanke šnite, poslažite ih na papir za pečenje, poprskajte maslinovim uljem i solju i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva na 10 minuta. Špinat prelijte vrelom vodom, dobro ga ocijedite i usitnite. U špinat dodajte svježi sir, jaje, sol, papar, bijeli luk, origano i sve dobro sjedinite. Kad završite s pripremom nadjeva i kada se patilidžani malo prohlade krenite s rolanjem. Na svaku šnitu patlidžana stavite žlicu nadjeva, pažljivo je zarolajte i stavite u posudu čije ste dno prekrili pasiranom rajčicom. Pripremljene rolice stavite u pećnicu koju ste pretodno zagrijali na 200 stupnjeva i pecite oko 30 minuta. Izvadite ih iz pećnice i pospite parmezanom koji ste prethodno naribali (ili po želji mozzarelom). Vratite ih u pećnicu na jos desetak minuta da se zapeku. Rolice od patlidžana jedite tople, najbolje uz čips od parmezana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije