Brzo i jednostavno

SAVRŠEN VIKEND KOLAČ: Potrebno je par jeftinih sastojaka za sočno i mirisno čudo!

07.02.2021.
u 08:32

Često iznenadi koliko neki kolači mogu očarati izgledom, a još više okusom, a tako ih je jednostavno pripremiti! Kad nemamo previše vremena, a želimo neki siguran i provjeren recept, ovaj sočan kolač pravi je izbor! Brzo se i jednostavno priprema, a rezultat je sočan, mirisan –  jednostavno neodoljiv kolač, piše Dnevno.hr. 

Možda će vas iznenaditi, ali za ovaj kolač vam je potrebno svega šest jednostavnih i jeftinih sastojaka!

SASTOJCI:

500 gr. smrznutih malina

3 jaja

300 g brašno

220 g šećer( u prahu)

120 g putra – maslaca

5 g arome vanilije ili vrećica vanilin šećera

PRIPREMA:

U loncu rastopite maline, kuhajte desetak minuta, do trenutka kad krene ključati. Maknite lonac i dobro procijedite smjesu, tekućina koju iscijedite koristit ćete za fil, dok ostatke maline možete iskoristiti i za ukrašavanje kolača.

Pomiješajte 200 g brašna, 70 g šećera i 120 g putra sobne temperature. Pripremit pleh ( najbolje 200×20 cm), stavite malo putra i razmažite po plehu , ali nakon toga stavite i papir za pečenje. Stavite smjesu za podlogu, ne brinite. Žlicom lagano podlogu, pritisnite i poravnajte. Pecite desetak minuta, na oko 180 stupnjeva, a potom izvadite. Podloga se neće ispeći do kraja!

Tri jaja  150 g šećera ( šećer u prahu ) miksajte dok se šećer otopi. Dodajte jednu žličicu arome vanilije ( ili  vanilin šećer). Dok miksate, postepeno sipajte 100  g brašna. Sad dodajte sok koji je ostao od cijeđenih malina.

Smjesu sipajte preko podloge i stavite peći još 15-20 minuta.

Za kraj kolač dobro ohladite, narežite na kocke i pospite šećerom u prahu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije