RAZGOVARALI O TRI TEME

Sattler u Mostaru: Znamo da je Čović šampion europskih integracija

29.04.2020.
u 15:26

Šef Delegacije EUropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU veleposlanik Johann Sattler poslije sastanka s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem u Mostaru kazao je kako se razgovaralo o tri važne teme.

"Neizbježna tema bila je pandemija koronavirs, a ja sam ranije uručio jedan dio opreme u Vladi HNŽ, što je još jedan od pokazatelja da je EU s vama. Vrlo je važan start ekonomije i spašavanje radnih mjesta. Za pomoć poduzećima i njihovom opstanku osigurali smo preko 17 milijuna eura bespovratnih grant sredstava", izjavio je Sattler te nagovjestio da će mnogo toga biti plasirano u Hercegovinu, posebno u sektor turizma koji je bio prvi na udaru. 

Nagovijestio je da će pomoć na makro nivou biti osigurana u iznosu od 250 milijuna eura i da će se to moći koristiti za rješavanje neminovnih minusa, odnosno proračunskih deficita.

"Dotaknuli smo se teme lokalnih izbora i održavanja izbora u Mostaru, a to je prvi prioritet u mjerama EU preciziran u 14 zaključaka. Pravo mjesto za dogovor je Parlament bih, ali postoji i mogućnost koji je predvidila presuda suda u Strazburu", izjavio je on.

Satler je kazao kako je danas sa svojim mostarskim sagovornikom dotakao se i teme europskih integracijama. 

"Vjerovatno ste vidjeli da je jučer u Predsjedništvu BiH postignut dogovor koji bi mogao rezultirati napretkom. Ovaj proces bi morao biti brži, a dogovrena procedura predviđa da taj proces bude inkluzivan sa uključivanjem što šireg spektra aktera. Pozvao sam gospodina Čovića da bude aktivan sudionik ove incijative. Predsjednika Čovića poznajem odavno, jako se dobro sjećam da je on uručio aplikaciju za članstvo u EU i on je jedan od šampiona europskih integracija na čemu mu se zahvaljujem", izjavio je Sattler te ga pozvao da bude aktivan sudionik procesa koji se ponovo pokreću.

 

Komentara 1

IJ
I ja tebi
18:58 29.04.2020.

Ma ne Bakir je šampion ali za razaranje BiH.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?