sarajevo

Sastanak visoke delegacije MO i OSBiH s delegacijom NATO-a iz Bruxellesa

MO
26.01.2016.
u 14:11

Najviši predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH održali su danas u Ministarstvu obrane BiH sastanak s delegacijom NATO-a iz Bruxellesu, po pitanju izrade dokumenta „Pregled obrane“, prenosi Fena

Sastanku je prisustvovala ministrica obrane BiH Marina Pendeš, zamjenik ministra obrane BiH Boris Jerinić, načelnik ZŠ OSBiH generalpukovnik Anto Jeleč, zamjenici načelnika ZŠ OSBiH, kao i članovi Rukovodnog tima za izradu dokumenta „Pregled odbrane“. Delegaciju NATO-a iz Bruxellesa predvodio je Paul Savereux, šef Odjela za obrambenu politiku i planiranje, a sastanku je prisustvovala i komandant NATO štaba u Sarajevu brigadni general Giselle Wilz.

Ministrica odbrane BiH uputila je riječi doborodošlice gostima, te istaknula kako je, obzirom na evroatlantsko opredijeljenje BiH, suradnja s predstavnicima NATO-a od izuzetnog značaja.

Šef Odjela za obrambenu politiku i planiranje Paul Savereux kazao je kako prisustvo ministrice Pendeš i najviših dužnosnika MO i OSBiH potvrđuje spremnost na suradnju s NATO-om, ali i spremnost za donošenje kvalitetnog dokumenta „Pregled obrane“.

Tijekom sastanka diskutirano je o svim otvorenim pitanja vezanim za donošenje toga dokumenta, a članovi Rukovodnog tima prezentirali su tijekom konzultacija informaciju o realiziranim aktivnostima u vezi s izradom toga dokumenta, te su izložili neriješena pitanja u vezi s tim, kao i moguće opcije za njihovo rješavanje.

Izradom „Pregleda odbrane“ BiH-a osigurava se kontinuitet napora u tranziciji s postojećeg stanja obrane prema efikasnijem obrambenom sistemu i usmjeravajućeg je karaktera za dugoročne planove razvoja i modernizacije OSBiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.                                                                                                   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?