Žepče

Sastanak radne skupine za potrebe provođenja projekta PRO-budućnost

16.02.2016.
u 06:45

Općina Žepče pristupila je projektu PRO-budućnost koji se u Bosni i Hercegovini provodi od 2013. godine u 30 gradova i općina Federacije BiH i Republike Srpske, piše Večernji list BiH.

Sastanak radne skupine

Provode ga Catholic Relief Services (CRS) u partnerstvu s Fondacijom “Mozaik”, Caritasom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana iz Banje Luke i Međureligijskim vijećem.

U Žepču je održan sastanak radne skupine Općine Žepče koja je imenovana za potrebe provođenja projekta PRO-budućnost i predstavnika CRS BiH koji uz potporu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) provode projekt u Bosni i Hercegovini.

Uime Općine Žepče sastanku su nazočili Ilija Barešić, pomoćnik načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti, Branka Janko, direktorica Razvojne agencije Žepče, Marjana Matijević, glavna i odgovorna urednica Radio Žepča, i predsjednik UZOR-a Dragan Janko, a uime Catholic Relief Services (CRS) Sanja Lepić te Siniša Moreti uime Caritasa biskupskog ordinarijata Banja Luka.

Tema sastanka bile su aktivnosti koje će se provoditi u sljedećem razdoblju u općini Žepče, a koje proizlaze iz ciljeva projekta PRO-budućnost izgradnje pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih skupina u Bosni i Hercegovini.

Savjetodavna potpora

Općinski načelnik Mato Zovko je u rujnu potpisao sporazum o pristupanju općine Žepče projektu PRO-budućnost, a na sastanku u četvrtak potpisan je protokol o radu radne skupine na projektu PRO-budućnost (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) općine Žepče.

Uloga članova radne skupine Općine Žepče je savjetodavna potpora projektu. Razdoblje provedbe projekta je do 16. rujna 2017. godine.

Projekt PRO-budućnost je tijekom četiri godine provedbe osigurao oko 700.000 dolara kako bi podržao lokalne inicijative, preko formalnih i neformalnih skupina mladih, žena, religijskih službenika, bivših žrtava rata i nevladinih organizacija. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije