Ministar sigurnosti BiH

Sastanak ministra Mektića s veleposlanicom Kine u BiH Chen Bo

Ministar sigurnosti BiH
02.03.2017.
u 17:15

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić najavio je na današnjem sastanku s veleposlanicom NR Kine u BiH Chen Bo da će inzistirati na ubrzanju procedura oslobađanja od plaćanja poreza opreme za granične prijelaze i carinske terminale koju je donirala Kina da bi tu vrijednu opremu što prije stavili u funkciju.

Radi se o velikim pokretnim skenerima za pregled pošiljki koji će znatno unaprijediti i olakšati rad granične policije i carinskih organa, te omogućiti efikasno otkrivanje svih vrsta krijumčarene robe. Veleposlanica Bo je istakla da nerealizacija te donacije koči provođenje novih projekata Kine u BiH.

Na današnjem sastanku razgovarao je i o sigurnosnoj situaciji u BiH te daljnjem unaprjeđenju suradnje BiH i Kine.

- Ministar Mektić istakao je da je BiH ušla u veliku političku krizu, kao rezultat neodgovorne politike i pokušaja vaninstitucionalnog djelovanja, ali je ipak izrazio uvjerenje da će doći do normalizacije odnosa kroz povratak razgovorima unutar institucija sistema - priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije