posjeta

Sastanak Mektića i ministra vanjskih poslova Norveške Borge Brendea

fuzz
15.02.2017.
u 17:35

Ministar vanjskih poslova Kraljevine Norveške Borge Brendea koji boravi u posjeti Bosni i Hercegovini danas se u Sarajevu sastao s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem, a  razgovarano je o trenutno najvećem sigurnosnom izazovu za regiji ali i Europu -  borbi protiv terorizma, kao i političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH.   

Ministar Mektić informirao je delegaciju Ministarstva vanjskih poslova Norveške o aktivnostima koje poduzima Ministarstvo sigurnosti u jačanju regionalne suradnje i napretku u europskim integracijama.

Ministar Brende istakao je da je rad ministra Mektića afirmativan i prepoznat, te najavio nastavak suradnje i podršku projektima u oblasti sigurnosti.

- Imajući u vidu da je ministar Mektić naglasio da problem i raširenost korupcije pogoduje razvoju radikalizma i ekstremizma pa i dovodi u pitanje budućnost BiH, ministar Brende je iznio spremnost da pruži pomoć institucijama BiH i u toj oblasti koja će biti u vrhu prioriteta sigurnosnih agencija - priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?