Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Sastanak Koordinacijskog tijela protiv nasilja u obitelji u HBŽ-u

22. studenoga 2019. u 11:20 0 komentara 19 prikaza

U organizaciji Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (HBŽ) i suradnji s Gender Centrom Federacije BiH u četvrtak je u  Livnu održan radni sastanak Koordinacijskog tijela za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji u HBŽ-u i općinskih multisektorskih timova u okviru projekta "Jačanje institucionalnih mehanizama za prevenciju, postupanje i zaštitu u slučajevima nasilja u obitelji".

Pomoćnik ministrice rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a Milan Mihaljević kazao je, uz ostalo,  da je ovo druga faza programa u sklopu kojeg je predstavljena aktivnost projekta pod nazivom "Jačanje institucionalnih mehanizama za prevenciju, postupanje i zaštitu u slučajevima nasilja u obitelji".

Podsjetio je da je Program mjera za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji za područje HBŽ-a za razdoblje od 2019.-2020. godine usvojen na 69. sjednici županijske vlade.

Predstavnica Gender Centra Fatima Bećirović je dodala kako će Gender Centar organizirati konferenciju na federalnoj razini gdje će biti predstavljena iskustva i stanje nasilja u obitelji u svih deset županija Federacije BiH.

Sastanku su nazočili i predstavnici OESS-a, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.