bilateralni sastanak

Sastanak delegacije MO i OSBiH s predstavnicima MO Ujedinjenog Kraljevstva

MO
23.03.2016.
u 15:21

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš, zajedno sa suradnicima, danas je održala bilateralne sastanke s direktorom za međunarodnu sigurnosnu politiku u Ministarstvu obrane UK Nickom Gurrom i zamjenikom ministra obrane UK za rezervne snage Julianom Brazierom, u okviru službene posjete obrambenim institucijama Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. 

Delegacija MO i OSBiH, u koju su pored Pendeš bili i tajnik MOBiH Muhamed Smajić i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH generalmajor Mirko Tepšić, razgovarala je s predstavnicima Ministarstva obrane Ujedinjenog Kraljevstva o obrambenoj bilateralnoj suradnji između dviju zemalja, trenutnim aktivnostima MO i OSBiH, razmjeni iskustava, zanavljanju kadra OSBiH, školovanju pripadnika oružanih snaga u zemlji, ali i na vojnim akademijama u Ujedinjenom Kraljevstvu, te putu Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji i NATO-u.

Pendeš je istakla kako je dosadašnja suradnja Bosne i Hercegovine s Ujedinjenim Kraljevstvom bila uistinu uspješna te izrazila želju da se u idućem periodu ona još više intenzivira, ističući kako je podrška koju Ujedinjeno Kraljevstvo pruža Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH veoma značajna.

Najavljeno je kako će sutra delegacija MO i OSBiH prisustvovati svečanoj ceremoniji dodjele diploma kadetima na Kraljevskoj zrakoplovnoj akademiji Cranwell, među kojima su i dva pripadnika OSBiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?