Ljubljana 21. i 22. travnja

Saša Dalipagić sudjelovat će na regionalnoj konferenciji „Plan investiranja za Europu – ulaganje u oblasti transporta“

Saša
18.04.2016.
u 16:32

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić sudjelovat će 21. i 22. travnja na regionalnoj konferenciji „Plan investiranja za Europu – ulaganje u oblasti transporta“ u Ljubljani.

Konferenciju organizira Europska komisija, Opće uprave za promet i mobilnost (DG MOVE) čiji domaćin će biti Violete Bulc, povjerenica Europske komisije za mobilnost i promet, a prisustvovat će i ministri prometa zemalja Zapadnog Balkana, te brojni predstavnici uključeni u planiranje i financiranje prometne infrastrukture na državnoj i EU razini, kao i predstavnici međunarodnih financijskih institucija.

Prvi dan Konferencije biti će usmjeren na suradnju između EU i zemalja Zapadnog Balkana u promociji suradnje u oblasti prometa i razgovore o izazovima i mogućnostima za financiranje projekata prometne infrastrukture.

Konferencija će se drugog dana fokusirati na investicijski plan za Europu, te će biti govora o mogućnostima za financiranja projekata u prometu unutar Europskog fonda za strateške investicije (EFSI).

Kako je planirano zamjenik ministra Dalipagić održat će sastanak sa povjerenicom Bulc i izaslanstvom hrvatskog veleposlanstva gdje će se razgovarati o međudržavnim projektima između ove dvije zemlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije