Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Saša Dalipagić na panelu Digitalne integracije zapadnog Balkana

11. rujna 2019. u 13:02 0 komentara 67 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić sudjelovao je na panelu Digitalne integracije zapadnog Balkana koji se u sklopu Digitalnog foruma Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU) održava u Budimpešti.

Prilikom svog obraćanja prisutnima, zamjenik Dalipagić je istaknuo da je naša zemlja prepoznala društveni i ekonomski potencijal informacijsko - komunikacijskih tehnologija, širokopojasnog pristupa i digitalnih vještina kao temelje za bržu i kvalitetniju digitalnu transformaciju. Stoga Ministarstvo komunikacija i prometa BiH užurbano radi na izradi što kvalitetnijeg zakonodavstva kako bi se procesi digitalne transformacije i integracije što kvalitetnije provodili.

"Trenutačno radimo na izuzetno važnim zakonskim i strateškim dokumentima, poput donošenja novog Zakona o elektroničkim komunikacijama i izradi Strategije širokopojasnog pristupa. Također, dodijelili smo dozvole za 4G telekom operaterima, usvojili Politiku razvoja informacijskog društva BiH za razdoblje 2017.-2021., a očekujemo i usvajanje Zakona o elektroničkoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektroničke transakcije. Osim toga, naša zemlja će veliku pozornost posvetiti aktivnostima na izradi Zakona o kibernetičkoj sigurnosti, Strategije razvoja informacijskog društva u BiH, Strategije razvoja elektroničke uprave u BiH i Zakona o kritičnim IKT infrastrukturama. Provedba ovih aktivnosti doprinijet će razvoju i unapređenju ekonomije, povećanju standarda života i BDP-a te spriječiti odlazak mladih kvalificiranih kadrova i ubrzati kretanje ka Europskoj uniji“, naglasio je Dalipagić.

Na margini sastanka, zamjenik Dalipagić se susreo s veleposlanicom Bosne i Hercegovine u Mađarskoj Biljanom Gutić-Bjelicom sa kojom je razgovarao o pitanjima u oblasti komunikacija i prometa dviju zemalja. Na susretu su obostrano istaknuti dobri odnosi između BiH i Mađarske u navedenim oblastima.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.