sastanak

Šarović razgovarao s članom Federalnog Senata Brazila i veleposlanikom Brazila

28.07.2017.
u 16:00

 Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko  Šarović primio je brazilskog člana Federalnog Senata Brazila Senatora Helio Hosea i veleposlanika Brazila u BiH Manoel Gomez Pereira.

Na incijativu Senatora razmijenjene su informaciji o oblastima zaštite životne sredine s osvrtom na upravljanja čvrstim otpadom kao i o oblastima energetike sa fokusom na obnovljive izvore energije.

Predloženo je da se za ove, kao i eventualno i neke druge teme koje su zajedničke i važne za obje države, razmotri organiziranje seminara u idućoj godini.

Takođe je izražen zajednički optimizam da će se ubrzo uspješno završiti međudržavni pregovori i da će Brazil podržati ulazak BiH u Svjetsku trgovinsku organizaciju WTO.

Veleposlanik Brazila najavio je da će ministru Šaroviću biti upućen poziv za sudjelovanje na Svjetskom Forumu o vodama koji će se održati u Brazilu u ožujku iduće godine - priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije