Ministar potvrdio

Šarović: Ramljak bi trebao doći u BiH i prezentirati planove za „Mercator“

13.06.2017.
u 16:25

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je novinarima danas u Sarajevu da posljednje informacije govore da će povjerenik Vlade Hrvatske za „Agrokor“ Ante Ramljak posjetiti BiH u idućih nekoliko dana.

Po njegovim riječima, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, odnosno Ured predsjedatelja Vijeća ministara BiH je o tome obaviješten.

Ministar Šarović kaže da bi Ramljak trebao da dođe u BiH i prezentira planove koji se odnose na „Mercator“.

- Vidjet ćemo da li je sve usuglašeno na relaciji Zagreb-Ljubljana, odnosno Slovenije i ključnih povjeritelja i povjeritelja Ramljaka. Od Ramljaka smo tražili i uvjereni smo da će nas o tome obavijestiti koliko je garancija, odnosno jemstava dato od strane bh. kompanija za „Agrokor“ centralu, jer o tome se u javnosti posljednjih sedmica spekulira i pominju se veliki iznosi - 20, 30, 40 milijuna eura - kazao je ministar Šarović.

Dodao je da ih je Ramljak obavijestio da će u BiH, odnosno njenim predstavnicima u Sarajevu, prezentirati koliko su firme kćerke iz BiH zadužene uime „Agrokor“ centrale.   

Ministar Šarović je najavio da se, također, u idućeg tri tjedna očekuje zakazivanje zajedničke sjednice Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH, te da će vjerovatno „Agrokor“ biti tema tog sastanka.        

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?