ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH

Šarović: Od Vlade RS-a zatraženo da ne vuče cijelu BiH u potpunu izolaciju

10.07.2017.
u 15:45

U Briselu je veoma loše odjeknula vijest o blokadi pristupa Bosne i Hercegovine transportnoj zajednici. Direktno je spomenuta Vlada Republike Srpske od koje se traži da ne vuče cijelu BiH u potpunu izolaciju - izjavio je danas ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, nakon sastanka Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i Europske unije (EU) u Briselu. 

Visoka predstavnice EU za zajedničku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini zatražila je da se opstrukcija vlasti RS-a prekine jer će BiH biti jedina zemlja koja neće pristupiti ovoj transportnoj zajednici.

Šarović je kazao da je i Srbiji napravljena loša usluga jer je Beograd izabran za sjedište transportne zajednice. 

- Nemamo puno vremena da se stvari isprave, ali mi ćemo i dalje inzistirati i tražiti od nadležnih vlasti da daju suglasnost za pristup BiH ovom važnom tijelu. U suprotnom, rizikujemo da ostanemo bez značajnih sredstava i u ovoj oblasti  - istakao je.

Na današnem sastanku u Briselu razgovarano je o pretpristupnim strategijama nakon izvještaja Europske komisije za prošlu godinu, bilateralnim odnosima u okviru Sporazuma, ali i o aktualnim dešavanjima u BiH i na zapadnom Balkanu. Sastankom je predsjedavala Mogherini, a izaslanstvo BiH predvodio je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?