službeni posjet

Šarović obećao snažniju podršku Arhivu BiH

25.05.2018.
u 13:06

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović tijekom službenog posjeta Arhivu BiH obišao je depo i laboratorij za konzervaciju, restauraciju i mikrofilmovanje arhivske građe smještene u zgradi Palate pravde u Sarajevu.

Direktor Arhiva BiH Saša Klepić je Šarovića upoznao o aktivnostima koje je Arhiv BiH proveo u posljednje dvije godine, kao i planovima za budućnost.

Ministar Šarović izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom rukovodstva Arhiva na očuvanju arhivske građe, ističući podršku nastavku obnove prostorija u kojima se čuvaju dokumenti od izuzetnog kulturno povjesnog značaja za cijelu BiH, te najavio da će Vijeće ministara BiH Arhivu BiH pružiti snažniju podršku.

Klepić je pojasnio da rukovodstvo aktivno radi na poboljšanju uvjeta rada ove ustanove, te da je jedan od ciljeva osuvremeniti pristup i korištenje arhivske građe za sve zainteresirane korisnike.

Istaknuo je da je u protekle dvije godine uloženo oko 500.000 KM izvanproračunskih sredstava u obnovu depoa, stubišta i radnog prostora, priopćeno je iz Arhiva BiH.

Središnji depo Arhiva BiH nalazi u zgradi Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?