sastanak

Šarović-Minasi: Vanjskotrgovinska razmjena BiH s Italijom u stalnom porastu

15.06.2017.
u 14:43

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović razgovarao je danas s novoimenovanim veleposlanikom Italije u BiH Nicolom Minasijem o zajedničkim projektima, vanjskotrgovinskoj razmjeni i daljnjem unapređenju suradnje dviju zemalja.

Zajednički je konstatovano da je Italija drugi vanjskotrgovinski partner BiH, sa robnom razmjenom na godišnjem nivou od 3,03 milijarde KM.

- Važno je da se robna razmjena s Republikom Italijom konstantno povećava, sa značajnom pokrivenošću s bh. strane,  više od 60 posto - istakao je Šarović.

Na sastanku je razmatran prijedlog o zaključivanju sporazuma između dviju zemalja u oblasti poljoprivrede i šumarstva, kako bi kroz različite projekte bila iskorištena značajna financijska podrška Republike Italije.

Također je, s italijanske strane, upućen prijedlog za zaključivanje sporazuma o zaštiti prirodne okoline i klimatskih promjena.

veleposlanik Minasi prenio je ministru Šaroviću poziv italijanskog ministra za ekonomski razvoj Carla Calende za sudjelovanje na Summitu za zapadni Balkan u Trstu 12. srpnja, gdje će Bosna i Hercegovina za financiranje iz fondova Europske unije kandidirati značajne razvojne projekte, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?