Šarović i Ivancov razgovarali o pristupanju Bosne i Hercegovine WTO-u

11.09.2017.
u 17:04

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović sastao se danas sa veleposlanikom Rusije u Bosni i Hercegovini Petrom Ivancovim kako bi razgovarali o otvorenim pitanjima i unapređenju daljnje suradnje dviju zemalja.

Na sastanku je razgovarano o pristupanju Bosne i Hercegovine Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO) i pitanju kvalitete tečnih naftnih goriva čije reguliranje je važno za pregovore sa ruskom stranom o pristupanju BiH toj organizaciji. Takođe, istaknuta je potreba aktivnijeg rješavanja pitanja ratnog duga Rusiji.

U skladu sa protokolom usvojenim na sjednici Međuvladine bosanskohercegovačko-ruske komisije za trgovinu i ekonomsku suradnju, na sastanku su dogovorene aktivnosti na ubrzanom formiranju zajedničkih radnih grupa za unapređenje suradnje u oblastima poljoprivrede i energetike između dvije zemlje.

Ministar Šarović prihvatio je poziv ministra energetike Rusije Aleksandra Novaka za sudjelovanje na Međunarodnom forumu za energetsku efikasnost i energetski razvoj „Ruska energetski tjedan“ koji će se održati u Moskvi od 3. do 7. listopada, a čije plenarno zasjedanje će predvoditi predsjednik Rusije Vladimir Putin, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?