sastanak

Šarović i Ivancov o unapređenju bilateralne suradnje

26.06.2017.
u 15:24

- Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i veleposlanik Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov na današnjem sastanku u Sarajevu razgovarali su o provođenju suradnje dogovorene na sjednici Međuvladine bosanskohercegovačko-ruske komisije za trgovinu i ekonomsku suradnju, održane 17. svibnja u Moskvi.

Riječ je o unaprjeđenju bilateralne suradnje, suradnje u oblasti poljoprivrede, energetike, nafte i gasa, industrije, poslovne suradnje te modernizacije objekata sektora toplinske i električne energije i hidroenergije.

Šarović je potvrdio opredijeljenost za što skorije okončanje preostalih bilateralnih pregovora za pristup tržištu u okviru Svjetske trgovinske organizacije, kako bi BiH do kraja 2017. godine postala njena punopravna članica.

U tom kontekstu, Ivancov izrazio je punu podršku pregovorima za ispunjavanje preostalih uslova za članstvo u ovoj važnoj svjetskoj organizaciji.

Ovom prilikom, ruski veleposlanik uručio je poziv ministra energetike Ruske Federacije Aleksandra Novaka, za sudjelovanje ministra Šarovića na Energetskom summitu, u listopadu u Moskvi, priopćeno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?