JERKOVIĆ:

Sankcionirati napad na Katoličku crkvu u Banjoj Luci

Jerković
11.02.2016.
u 13:36

Dopredsjednik Republike Srpske Josip Jerković ponovo je pozvao nadležne ustanove, tužiteljstvo i sud da ispitaju, procesuiraju i sankcioniraju počinitelja napada na Katoličku crkvu "Uznesenja Blažene Djevice Marije" u Mišinom Hanu kod Banje Luke, pri čemu su oštećena vrata crkve.

-To je neophodno provesti dokraja, jer po izjavi počinitelja, koju je dao policiji, da ovo više ne može trpjeti i da će ovo kad-tad sve uništiti, govori da on nije završio svoj posao - rekao je Jerković.

Nakon što je obišao ovu crkvu izrazio je nadu da se ovakvi nemili događaji neće ponavljati, prenosi Fena.

Policija je, nakon napada 7. veljače na ovaj vjerski objekt, uhitila Đuru Majstorovića, koji se u jutarnjim satima dovezao u crkveno dvorište te motorkom oštetio ulazna vrata vjerskog objekta.

Njegova majka je pozvala policiju, koja ga je uhitila i spriječila veći napad.

Majstorovići žive u blizini Katoličke crkve" Uznesenja Blažene Djevice Marije" u Mišinom Hanu, a vjeruje se da je motiv napada bio nesporazum  u vezi s vodom, jer je Majstorović više puta tražio da se priključi na vodovod koji snabdijeva crkvu, koja ni sama nema dovoljno vode.

Đuro Majstorović je odranije poznat policiji, a radi se o osobi koja je više puta liječena na psihijatrijskoj klinici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?