RADOJE VIDOVIĆ:

Saniranje proračuna i olakšice za gospodarstvo u vrhu su prioriteta

vidovic
Foto: VL FOTO
03.12.2013.
u 09:10

- Želim prije svega poraditi na saniranju općinskog proračuna koji je u deficitu od pola milijuna maraka - rekao je Vidović

Nakon što su se slegle prve emocije nakon uvjerljive pobjede na prijevremenim izborima za načelnika općine Kreševo, Radoje Vidović, novoizabrani načelnik (HDZ BiH), napravio je popis prioriteta. Na vrhu popisa je saniranje općinskog proračuna koji je u minusu za pola milijuna maraka, iznalaženje olakšica za kreševske gospodarstvenike, kao i sve one koji žele ulagati u posljednjih godina posrnulo gospodarstvo Kreševa. Novi je načelnik na popis stavio i otvaranje poslovnog centra pri Općini koji bi se uz ostalo bavio i apliciranjem za predpristupne fondove EU, IPA fondove, a usprkos manjku u proračunu predviđena je i sasvim nova stavka, poticaji svakom novorođenom stanovniku Kreševa.

Na prijevremenim izborima za načelnika općine osvojili ste skoro dvostruko više glasova od svojeg protukandidata Željka Puljića iz HDZ 1990. Jeste li očekivali uvjerljivu pobjedu?

Naravno da jesam, a jedan od razloga moje samouvjerenosti je potpora koju sam imao u stranci, u svome Općinskom odboru, ŽO HDZ BiH, i na kraju samom stranačkom vrhu. Ovom bih prilikom zahvalio najprije svojim biračima, a potom i stranačkim dužnosnicima koji su me bezrezervno i ustinu srcem podupirali u kampanji.

Koji će biti vaši prvi potezi nakon što preuzmete dužnost načelnika općine?

Želim prije svega poraditi na saniranju općinskog proračuna koji je u deficitu od pola milijuna maraka. Smatram da nam je potreban plan saniranja deficita, a usporedo s njegovom izradom treba poraditi i na prijedlogu proračuna za 2014. godinu te ga svakako pokušati donijeti do kraja godine.

Što je s planovima oporavka gospodarstva o kojima ste najviše govorili tijekom kampanje? Što općina i vi kao načelnik konkretno možete učiniti kako bi pomogli gospodarstvenicima?

Oporavak kreševskog gospodarstva moj je prioritet, kao što sam i obećao u kampanji. Iako se na prvi pogled čini da općina ne može uraditi puno, to ipak nije tako. Možemo i hoćemo napraviti učinkovitu administraciju koja će gospodarstvenicima maksimalno skratiti procedure prilikom registracije novih djelatnosti, kao i druge procedure. Također, planiramo smanjiti općinske pristojbe koliko god nam to zakon dopušta kao još jedan vid pomoći...

OSTATAK INTERVJUA PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?