Godišnji odmor

Sanela Jenkins na brodu od 50 m uplovila u Neumski zaljev

05.08.2016.
u 08:00

Na luksuznom brodu Liberty od 50 metara i tri kata s bh. zastavom koja se vijori na vrhu, Sanela Jenkins krstari Jadranom s obitelji i prijateljima. Na drugom, malo manjem brodu, nalaze se osiguranje i prateće osoblje.

“Nakon dvadesetak godina ponovo sam na Jadranu. Htjela sam ploviti stazama svog djetinjstva i posjetiti mjesta u kojima sam ljetovala kao dijete”, kaže Jenkins. “Na tom putu Neum je neizostavna destinacija jer je to naše more koje trebamo promovirati diljem planeta”. Prema njezinim riječima, u Neum je doplovila nakon boravka na crnogorskoj obali i nekoliko mjesta u Hrvatskoj. “Početna destinacija bila je Budva jer sam tamo nekad provodila raspuste”, sa sjetom govori Sanela. “Nakon Neuma nastavljamo dalje prema Hrvatskoj gdje ćemo posjetiti još nekoliko otoka i mjesta na Makarskoj rivijeri”.

U brod Liberty ugrađena je najluksuznija oprema, a dizajniran je i za prekooceanske plovidbe. Opslužuje ga posada iz Australije od deset osoba s vrhunskim standardima obuke i usluge.

Kako je rekla, ove godine želi uživati s najbližima, a iduće će doći s prijateljima iz Hollywoda te im pokazati da Jadran ne zaostaje za najpoznatijim destinacijama Španjolske, Francuske, Grčke, Turske itd...

Prema njezinom mišljenju, sve zemlje nastale iz bivše Jugoslavije prelijepe su i imaju itekako što ponuditi svijetu, pogotovo ako bi se pravile zajedničke turističke ponude.

“Spremna sam pomoći i to sam već radila dovodeći svjetske zvijezde u Sarajevo”, ističe Jenkins. “Vjerujem da se može učiniti dosta za promociju cijele regije, ali mora postojati i potpora vlasti na terenu. Moj tim i ja razmotrit ćemo svaku takvu inicijativu za suradnju i učinit ćemo maksimalan napor kako bismo doveli svjetske zvijezde koje skreću pozornost na našu regiju. Oni koji se bave promocijom zemlje, posebno ministarstva za turizam i turističke agencije, znaju što to znači”. Jahta kojom Jenkins krstari Jadranom ima rezervoar koji prima 69 tona goriva i može bez ponovnog točenja prijeći oko 4500 km, što je dovoljno da preplovi ocean.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?