TKO BI REKAO

Samo jedan trik u čišćenju perilice rublja produžuje njezin životni vijek

shutterstock
06.08.2020.
u 08:45

Postupak se treba ponavljati svakih šest mjeseci kako bi perilica rublja savršeno radila.

Kad ste posljednji put čistili svoju perilicu - stvarno je očistili? Prvi korak u čišćenju vaše perilice je uklanjanje nakupljenih ostataka iz njezine ladice, ali mnogi od nas ovdje se zaustavljaju. No jedna mama koja pametuje kaže da to nije dovoljno, prenosi mirror.co.uk.

Na svojim društvenim mrežama otkrila je jedan korak koji biste trebali obavljati svakih šest mjeseci kako bi vaša perilica bila u top formi. Iako ona također savjetuje da uklonite rublje i ostale nečistoće s filtera, a četkom ili alatom za čišćenje uklonite prljavštinu u ladici za omekšivač tkanine, rekla je da ako ne čistite te stvari, vaša perilica neće raditi dovoljno dobro.

Svoj trik podijelila je u Facebook grupi za čišćenje i oduševila mnoge.

- Većina ljudi održava čistoću ladice za omekšivač u perilici rublja, ali kako znati da je stvarno čist? Evo jednostavnog testa. Izvadite je i obrišite krpom, a zatim idite do umivaonika i natočite ga vodom. Ako zadržava vodu, nije potpuno čist - napisala je u objavi. 

Također je savjetovala čišćenje perilice rublja svakih šest mjeseci uz malo deterdženta za pranje posuđa, vode i četke. A otkako je otkrila svoje trikove i savjete, mnogi su ostali oduševljeni i nahvalili njezine jednostavne ideje. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?