Potpredsjednik RS

Salkić: Poraz civilizacijskih vrijednosti suvremenoga doba

Ramiz Salkić
09.03.2017.
u 21:05
Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić ocijenio da je danas da je odbacivanje zahtjeva za reviziju tužbe i presude u predmetu u kojem je država Bosna i Hercegovina pred Međunarodnim sudom pravde tužila Srbiju za genocid, poraz civilizacijskih vrijednosti suvremenoga doba.
 
- Presuda iz 2007. godine potvrdila je da su jedinice Vojske RS i MUP-a RS počinile genocid, te da država Srbija nije spriječila počinjeni genocid. S povijesnog stanovišta je zabrinjavajuće, čak zastrašujuće da su političke snage koje i danas čuvaju ideologiju na kojoj je genocid počinjen, te štite rezultate genocida (pri tome negirajući da je genocig počinjen, usprkos konačnim presudama Međunarodnog krivičnog suda), blokiraju „legalnim“ putem sudski proces - rekao je Salkić, priopćeno je iz ureda entitetskog potpredsjednika.
 
Porazno je, naveo je, da mi sada imamo blokadu zemlje, zbog revizije, od ljudi koji podržavaju Miloševića ili Karadžića.
 
-To je besmisleno! To čini situaciju u kojoj se BiH našla i Bošnjaci, kako narod nad kojim je počinjen genocid, potpuno neshvatljivom i besmislenom. Da se nije moglo suditi, jer ne postoji suglasnost Predsjedništva BiH. Sud je odlučio raditi u skladu s političkim stavovima, a ne po argumentima i činjenicama, naveo je Salkić.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije