Glavni tužitelj

Salihović: U Tužiteljstvu BiH ne postoji predmet protiv Dodika

Goran Salihovic
10.04.2016.
u 17:23

"Bilo je nešto protiv Milorada Dodika, kao na primjer kilogram zlata, i većina tih predmeta je zatvorena", rekao je Salihović

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović rekao je da u ovoj pravosudnoj instituciji ne postoji predmet protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Salihović je naglasio da su do sada tri ili četiri predmeta protiv Dodika zatvorena, te da u Tužiteljstvu BiH "ne postoji slučaj Dodik". 

"Bilo je nešto protiv Milorada Dodika, kao na primjer kilogram zlata, i većina tih predmeta je zatvorena", rekao je Salihović gostujući u programu Televizije OBN. 

On tvrdi da Tužiteljstvo BiH nije pod političkim utjecajem, te da se sve akcije i aktivnosti policijskih agencija provode na osnovu zakona, prenosi Srna. 

Salihović je naglasio da posao ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH Dragana Mektića nije da uhićuje. 

"Mi poštujemo zakon i na osnovu zakona provodimo sve aktivnosti. Naravno, da ministar ne može uhićivati, niti je to njegov posao. On je političar i može reći bilo što", istaknuo je on. 

Govoreći o istrazi u vezi s popisom stanovništva u BiH, Salihović je rekao da je djelovao preventivno u utvrđivanju ima li elemenata krivičnog djela, jer bi bila ogromna šteta za BiH da se ne dobiju rezultati. 

On je dodao da će sigurno procesuirati onoga tko krije rezultate, te da će odgovarati onaj tko bi prouzročio štetu od 52 milijuna KM, koliko je iznosilo provođenje popisa stanovništva u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije