ALBA animira djecu

Sakupljaju stari papir kako bi sačuvali okoliš

04.02.2016.
u 07:00

Kao što znamo, papir je dio našeg svakodnevnog života. On čini više od četrdeset posto našeg otpada.

Kada bismo reciklirali samo jedne jutarnje novine svaki dan, mogli bismo spasiti tisuće stabala. ALBA BH d.o.o. i u 2016. godini nastavlja raditi sa školama i djecom.

Veliki odziv djece

Djeca su izuzetno oduševljena akcijom prikupljanja staroga papira, čak sakupljaju papir nekoliko mjeseci, piše Večernji list BiH.

Djelatnici ALBA-e BH d.o.o. su bili u Osnovnoj školi “A. B. Šimić”, gdje su se odazvala djeca u velikom broju.

Učenici su vrijedno radili sa svojim učiteljima i svi su bili sretni što pomažu. Nije izostao osmijeh na dječjim licima i dječja galama.

Vrijednost otpadnog papira

Čak su i oni najmlađi nosali stare knjige, bilježnice, časopise, novine, itd. - Lijepo je vidjeti da su djeca ekološki osviještena i da znaju kako se pravilno odnositi prema okolišu.

Prikupljanjem starog papira sprečava se zagađivanje okoliša, uništavanje šuma i stabala te se štedi energija.

I količina otpada na odlagalištu se znatno smanjuje prikupljanjem i iskorištavanjem papira, a on se tamo vrlo sporo razgrađuje. Za proizvodnju recikliranog papira koristi se dvostruko manje energije i vode, nego kad se proizvodi novi papir od drveta. Moramo shvatiti veliku vrijednost otpadnog papira jer se tom sirovinom trguje i na svjetskim burzama.

Djeci se zahvaljujemo na trudu i nadamo se da će i dalje sudjelovati u akciji prikupljanja papira. Za svoj trud će biti i novčano nagrađeni. To ih još više veseli, pa ne sumnjamo da će idući put sakupiti još više papira, navodi se u priopćenju ALBA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?