Sud BiH

Sakib Mahmuljin na slobodi

Sakib Mahmuljin
09.12.2015.
u 18:08

Mahmuljinu su određene mjere zabrane koje podrazumijevaju zabranu putovanja, napuštanja mjesta boravka i sastajanje s osobama koji su povezani s predmetom

Sud BiH odbio je prijedlog Tužiteljstva BiH za određivanje pritvora bivšem komandantu Trećeg korpusa Armije BiH Sakibu Mahmuljinu, potvrdio je za N1 odvjetnik Mahmuljina Fahrudin Ibrišimović.

Mahmuljinu su određene mjere zabrane koje podrazumijevaju zabranu putovanja, napuštanja mjesta boravka i sastajanje s osobama koji su povezani s predmetom.

Tužiteljstvo je na današnjem ročištu u ovom slučaju održanom u Sudu BiH, prijedlog za određivanje pritvora obrazložilo opasnošću da bi Mahmuljin mogao pobjeći iz BiH ili utjecati na svjedoke.

Mahmuljinova obrana smatra da bi mjere zabrane bile dovoljne za vođenje ovog postupka.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhitili su Mahmuljina (63) jučer u Sarajevu. Mahmuljin je osumnjičen za zločine počinjene u razdoblju od srpnja do listopada 1995. godine za vrijeme izvođenja ofanzivnih borbenih djelovanja na širem području Vozuće, u kojima je sudjelovala i jedinica "El Mudžahidin".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije