Cormack:

Sada treba uslijediti provedba stvarnih reformi

CORMACK
Agencija
19.02.2016.
u 08:48

Američka veleposlanica u BiH Maureen Cormack čestitala je Bosni i Hercegovini na predaji zahtjeva i istaknula je kako je ovo vrlo važan korak za BiH.

- Svi znamo kako ono što treba da uslijedi jesu stvarne reforme, odnosno provedba stvarnih reformi. Sljedeći korak u procesu priključenja jeste proces popunjavanja upitnika, zatim mora postojati potpuna suglasnost u vezi sa mehanizmom koordinacije i adaptacija sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Pošto će korist od svega toga što se uradi biti ogromna i značajna, nadam se kako će političari biti zaista spremni da rade na tome - kazala je Cormack u intervjuu za današnje "Oslobođenje".

Ona smatra da je jedna od koristi cijelog tog procesa borba protiv korupcije. Naglašava da transparentno poslovno okruženje omogućava borbu protiv korupcije i eliminira korupciju, jer, moderne firme, moderne tvrtke ne dopuštaju korupciju.

- Mi surađujemo sa pravosudnim sustavom, radimo kroz institucije, radimo sa sudovima, sa uredom tužitelja, da pomognemo pravosudnom sustavu, da identificira unutarnje slučajeve ili pojave korupcije, a onda da se gradi i izgrađuje tako da je u stanju da se bori i da procesuira slučajeve korupcije. I da ih dovodi do kraja. Ključ je najviši nivo profesionalizma u pravosuđu i zaista spriječavanje političkog miješanja u pravosudne procese. Također pokušavamo, kroz programe USAlD-a, podići svijest u javnosti da korupcija nije normalna pojava koju treba prihvatiti - kazala je Cormack.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije