Ozbiljna inicijativa

SAD za izmjene Ustava, čeka se EU

12.06.2016.
u 07:00

Vrlo usklađeno su, najprije hrvatski član Predsjedništva BiH i čelnik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović, zatim zamjenik pomoćnika američkog državnog tajnika Brian Hoyt Yee, ali i bošnjački lider Bakir Izetbegović, progovorili o potrebi provedbe ustavnih promjena u Bosni i Hercegovini ističući kako se toga posla treba prihvatiti odmah nakon sljedećih lokalnih izbora. Predsjednik Čović bio je optimist kako su takve promjene moguće čak i prije početka kampanje za lokalne izbore, no to se nije ostvarilo.

Ključna pitanja

“Za mene je bilo ključno promijeniti Izborni zakon i to nismo uspjeli napraviti. Imao sam dogovor s Izetbegovićem da ćemo odmah nakon predaje zahtjeva za članstvo u EU promijeniti Izborni zakon. Za nas je, pak, ključno u tome dijelu riješiti pitanje Mostara i izbora članova Predsjedništva BiH. S tim da bi se kroz izbor za članove Predsjedništva riješilo i pitanje ‘Sejdić-Finci’, a trebali smo promijeniti i način biranja izaslanika za Dom naroda”, objasnio je Čović koji je najavio kako će odmah nakon izbora krenuti inicijativa za nastavak razgovora o izmjeni Izbornog zakona BiH, a onda i ustavnih promjena.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?