Sad je vrijeme da napravite lemon curd – predivnu kremu citrusnog okusa

Limun
Nina Mrvica
18.01.2023.
u 10:59

Osnova curda su jaja, šećer, limun i maslac. Limun možete zamijeniti bilo kojim citrusom i dobit ćete jednako ukusnu kremu. Gastroblogerica Nina Mrvica uvijek ga radi s limunima i narančama jer njih nabavlja domaće. Kada radi curd s narančama, smanji količinu šećera u kremi jer su slađa vrsta citrusa od limuna. Za izradu curda Nina toplo preporučuje korištenje domaćih, provjerenih citrusa. Naribana korica je važan dio recepta i daje posebnu aromu kremi. Ako nemate domaće citruse, tada vam savjetujemo da koricu zamijenite limun šećerom. Ovo je najbolji recept za curd koji ćete ikada dobiti, kaže Nina koja ga već dugo koristi u pripremi svojih božanstvenih slastica.

Lemon curd (krema od limuna)

Sastojci:

  • 4 jaja L veličine
  • 200 g šećera
  • 120 ml svježeg soka od limuna (jedan do dva limuna)
  • korica jednog cijelog limuna
  • 90 g maslaca na kockice

Priprema:

Jaja i šećer stavite u srednje veliki lonac. Pjanjačom ih kratko izradite. Dodajte sok i koricu limuna te kockice maslaca. Na srednje jakoj vatri kuhajte curd dok ne postignete željenu gustoću. To ćete najbolje provjeriti ako malo curda stavite na žlicu. Po sredini pređite prstom, ako se curd ne poveže, već je crta i dalje vidljiva, dovoljno je gust. Curd prebacite u sterilizirane staklenke i ostavite nekoliko sati na sobnoj temperaturi kako bi se ohladio. Ohlađeni curd držite u hladnjaku i potrošite unutar 14 dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?