Red Bull Cliff Diving

Sa Starog mosta vještine će demonstrirati osam skakačica i 14 skakača

14.09.2017.
u 09:00

Atmosfera u Mostaru se polako zagrijava u iščekivanju trećeg gostovanja najprestižnijeg svjetskog natjecanja u visinskim skokovima - “Red Bull Cliff Diving” Svjetskog prvenstva u Bosni i Hercegovini, a koje će se održati u petak 15. i subotu 16. rujna na Starom mostu.

Stabilizacija vremena

Iako je sredina devetog mjeseca i turistička sezona se bliži kraju, u gradu na Neretvi i dalje je veliki broj turista koji razgledaju Stari grad i koje čak ni kiša u tome nije sprečavala. Mostar je početkom tjedna zahvatilo kratkotrajno pogoršanje vremena, no meteorolozi predviđaju vrlo brzu stabilizaciju vremenskih prilika, tako da se u petak i subotu može očekivati savršeno vrijeme - i savršeni skokovi, naravno. Tako će u petak i subotu četrnaest skakača i osam skakačica demonstrirati svoje nevjerojatne vještine, kojima su u protekle dvije godine izazvali oduševljenje gledatelja.

Popratni sadržaji

Pored samih skokova, organizatori najavljuju i vrlo bogat popratni sadržaj koji će dodatno upotpuniti atmosferu u Mostaru.

Podsjetimo na kraju kako je Cliff diving sport koji od natjecatelja iziskuje izuzetnu fizičku spremnost, vrhunsku akrobatsku vještinu i čelične živce. Dodali bismo - i zavidnu dozu hrabrosti.

Pri skokovima s visina od 27 (muškarci), odnosno 21 metar (žene), skakači dosežu brzinu od 85 km/h, a njihova tijela pri ulasku u vodu trpe udar i do 5 G-sila.

No, pored same visine, postoje i razni drugi čimbenici koji neku lokaciju čine težom ili lakšom za skokove od drugih. Kako će se najbolji svjetski skakači i skakačice nositi s izazovima koje nose skokovi sa Starog mosta i tko će od njih na kraju izići kao pobjednik, ostaje za vidjeti u subotu, 16. rujna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije