Mostar

Sa sjednice vlade FBiH: Kadrovska rješenja

slika
23.12.2015.
u 16:36

Federalna vlada dala je ovlaštenje Amadeu Mandiću za zastupanje na sjednici skupštine JP Međunarodni aerodrom „Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo. 
U Zajedničku komisiju za ekonomsku suradnju između BiH i Srbije za predstavnika Vlade FBiH imenovan je Suvad Osmanagić.
Izmjenom postojećeg rješenja za člana Koordinacionog tima za koordinaciju aktivnosti u vezi s pripremom prijedloga strategije za borbu protiv korupcije 2015.-2019. i Akcionog plana za provođenje strategije za borbu protiv korupcije 2015.-2019. imenovana je Verica Golijanin. 

Izmijenjeno je i rješenje o imenovanju Upravnog odbora Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH čiji član je sada federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.
Doneseno je rješenje da za članove radne grupe za izradu prijedloga zakona o pravima žrtava torture u BiH budu nominirani Dobrica Jonjić i Esma Palić iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.
Vlada Federacije BiH dala je prethodnu suglasnost Nadzornom odboru JP Međunarodni aerodrom „Sarajevo" d.o.o Sarajevo za razrješenje dužnosti članova uprave zbog isteka mandata.
Istovremeno, data je prethodna suglasnost Nadzornom odboru za imenovanje vršilaca dužnosti članova Uprave do okončanja konkursne procedure, a najduže na vremenski period do šest mjeseci i to za v.d direktora Armin Kajmaković, za v.d. izvršnog direktora za saobraćaj i usluge u zračnom saobraćaju Elvedin Begić i za v.d izvršnog direktora za razvoj aerodroma Alan Bajić.

Federalna vlada donijela je i dvije odluke o prijedlozima za imenovanje članova Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz Federacije Bosne i Hercegovine, na mandatni period od pet godina i to za Nikolu Pejića i Suada Zeljkovića.
Utvrđeni su i prijedlozi rješenja za imenovanje jednog člana Regulatorne komisije za energiju u FBiH, na mandatni period od pet godina, iz reda bošnjačkog naroda za Enesa Čengića i jednog člana iz reda srpskog naroda Predraga Šupljeglava. Prije upućivanja Parlamentu Federacije BiH na imenovanje, prethodnu suglasnost za članove FERK-a daju predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH.
Svi danas nominirani kandidati za ove regulatorne komisije su bili prvorangirani, nakon provedene konkursne procedure.

Vlada FBiH donijela je danas Rješenje o formiranju radne grupe sa zadatkom da izradi finansijsku analizu i na temelju nje ekonomsku opravdanost eventualnog spajanja Javne ustanove Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Univerzitetsko-kliničkom centru Sarajevo i pripremi prijedlog potrebnih pravnih akata. Radnu grupu čine Zilha Ademaj, Sebija Izetbegović, Enra Suljić, Edita Kalajdžić, Snježana Bodnaruk, Safeta Borovac, Muvedeta Butmir-Čedić, Alma Pehlić, Amra Karić i Sanela Adžović.

Na prijedlog Komisije za administrativna pitanja, Vlada FBiH donijela je Rješenje o razrješenju Ibrahima Tirka, na lični zahtjev, direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove i Rješenje o privremenom postavljenju Anisa Ajdinovića za direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove na period do okončanja konkursne procedure u skladu sa Zakonom o državnoj službi u FBiH, a najviše tri mjeseca, počev od 1.1.2016. godine.
Vlada je danas dala prethodne suglasnosti za razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora JP „Hrvatska pošta“ d.o.o. Mostar i privremeno za vršioce dužnosti na period do tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure, imenovala Davorku Šaravanju, Ivana Jozića, Željka Kordića, Dijanu Pejić, Nermu Čolaković-Prgudu i Zorana Landeku.
Ista Odluka donesena je i za članove Nadzornog odbora Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar. Zlatan Lovrić (predsjednik), Almir Spaho, Sead Kaknjo, Bilal Tulumović i Ante Vrdoljak (članovi) imenovani su za vršioce dužnosti članova ovog nadzornog odbora. 

Data je i prethodna suglasnost da na isti period kao vršioci dužnosti članova Nadzornog odbora Ceste d.d. Mostar budu imenovani Krešo Šaravanja (predsjednik), Mirko Mihaljević, Željko Medak i Naser Hadžibegović. 
Za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora Javnog poduzeća Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo, na period do tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure, prethodna suglasnost data je za Osmana Lindova (predsjednik), Harisa Jašarevića, Damira Anića,Željka Petrovića i Daliborku Marić. 

Donesene su i odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor i nominiranje članova Nadzornog odbora u Javnom poduzeću Međunarodni aerodrom „Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo, utvrđeni kriterij i tekst konkursa.
Na prijedlog Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada FBiH je donijela Rješenje o imenovanju Upravnog odbora “Agencije za vodno područje Jadranskog mora” Mostar u sastavu Mustafa Nezirić (predsjednik), Mirko Šarac, Viktor Lasić, Zijada Redžić i Dragan Meter (članovi).
Doneseno je i Rješenje o imenovanju Nadzornog odbora „Agencije za vodno područje rijeke Save” Sarajevo u sastavu Jasmina Šeko (predsjednik), Elmedin Hadrović i Marijan Oršolić (članovi).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?