Opasni su

S tržišta BiH povučeni bicikl, lampice i električni rešo

04.01.2024.
u 19:10

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine povukla je iz prodaje novogodišnje lampice “Multi function” podrijetlom iz Kine jer predstavljaju opasnost od strujnog udara i požara.

Dužina kabela između utikača i prve lampice manja je od propisane, proizvod ne sadrži potrebna upozorenja i nije propisno označen.

Proizvod nije usklađen s naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i standardom BAS EN 60598-2-20.

Također, iz prodaje je povučen bicikl za djecu “14’ AOMMAT”. Zemlja podrijetla je Kina, a bicikl predstavlja rizik od ozljede.

– Držači na upravljačima ne ispunjavaju propisane zahtjeve, zaštita za lanac nije u skladu s propisanim zahtjevima, upute za upotrebu nisu u skladu s propisanim zahtjevima, označavanje bicikla nije u skladu s propisanim zahtjevima – navode u Agenciji.

Bicikl, kako su naveli iz Agencije za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine, ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN ISO 8098:2015.

Iz trgovina je povučen i električni rešo JX-2020A iz Kine jer predstavlja opasnost od požara i strujnog udara zato što nema funkcionalno zaštitno uzemljenje, nema adekvatnu konstrukciju, nije propisno označen, uputa za upotrebu nije napisana na jednom od službenih jezika koji se koriste u Bosni i Hercegovini.

Rešo nije usklađen s naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i sa standardom BAS EN 60335-2-9.

Iz Agencije za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine preporučuju potrošačima koji su kupili ove proizvode da ih odmah prestanu koristiti i da ih vrate u trgovinu gdje su ih nabavili. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije