niskotarifni zračni prijevoznik

Ryanair od travnja uvodi letove iz Sarajeva za Milano, Brisel, London, Memmingen i Geteborg

28.11.2023.
u 17:41

Najveći europski niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair objavio je danas da počinje s radom u Sarajevu i da od travnja uspostavlja izravne zračne linije iz Sarajeva za Geteborg, London, Bruxelles, Memmingen i Milano.

Predstavnici Ryanaira i Međunarodnog aerodroma u Sarajevu (MAS) na zajedničkoj konferenciji za medije na MAS predstavili su planove buduće suradnje.

Direktor MAS Alan Bajić je rekao kako njihova vizija i misija da budu vodeća zračna luka u Bosni i Hercegovini koji je usporediv s najboljim regionalnim i europskim zračnim lukama, svakim danom postaje sve realnija.

- Ryanair uvodi izravne letove iz Sarajeva do pet izuzetno atraktivnih europskih destinacija, povezuje Sarajevo s Londonom, Bruxellesom, Milanom, Geteborgom i Memingenom i u tom procesu pruža Bosni i Hercegovini još veće turističke mogućnosti - istaknuo je Bajić.

Podsjetio je da je uspješna realizacija tog projekta rezultat podrške Vlade SŽ s Ministarstvom gospodarstva i Turističkom zajednicom SŽ, koje je raspisalo javni poziv koji se fokusirao na stimuliranje pokretanja strateških ruta, s ciljem povećanja broja turista u SŽ i Bosni i Hercegovini, kao i podršku Vlade Federacije BiH i Ministarstva prometa i komunikacija FBiH.

Premijer FBiH Nermin Nikšić je rekao kako se nada da će će broj od početnih pet destinacija biti proširen kako bi što veći broj turista došao u našu zemlju i da naši građani imaju vezu sa što većim brojem destinacija u svijetu.

- Siguran sam da je i menadžmentu kompanije Ryanair puno lakše ući u ovakav projekt kada vide da institucije države stoje iza njega. Mi ćemo u Vladi FBiH pratiti i podržavati ovakve projekte, a u četvrtak na sjednici Vlade donosimo odluku o uplati grant sredstava zračnim lukama na prostoru FBiH - dodao je Nikšić.

Glavni komercijalni direktor aviokompanije Ryanair Jason McGuinness najavio je od sljedećeg travnja pet novih ruta sa 200.000 putnika godišnje.

Zrakoplovi ove kompanije lete u 40 država, na 230 zračnih luka, a broj od 183 milijuna prevezenih putnika godišnje planiraju povećati na 300 milijuna. Također planiraju i dalj nji razvoj flote.

Kako bi proslavila Ryanairov dolazak u glavni grad Bosne i Hercegovine, zračni prijevoznik je pokrenuo trodnevnu rasprodaju sjedišta na svojih pet novih linija za/iz Sarajeva po cijeni od 29,99 eura u jednom smjeru, za putovanja od 24. travnja do 24. listopada, koja se moraju rezervirati do 30. studenoga, samo na Ryanairovoj aplikaciji/web stranici.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?