Naslovnica Vijesti

Rusija je zainteresirana za stabilnu, prosperitetnu i neovisnu BiH

11. lipnja 2019. u 19:38 0 komentara 46 prikaza
Foto: Fena

Veleposlanik Ruske Federacije u BiH Peter Ivancov je večeras u Sarajevu bio domaćin prijema kojeg je povodom Dana Rusije priredio za predstavnike bh. javnog i političkog života i diplomatkog kora u BiH. 

U pozdravnom govoru, Ivancov je podsjetio da praznik Dan Rusije simbolizira višestoljetni  put Rusije, njena dostignuća i pobjede, prekretnice i sudbonosne etape, stalni pokret prema novim visinama. Rekao je da iako je Rusija pretrpila teška iskušenja, ali je pokazala da može prevladati poteškoće i ostvari velike političke, ekonomske i društvene uspjehe.

Istaknuo je da je Rusija spremna na suradnju s cijelim svijetom.

Naglasio je kako je suradnja Rusije i Bosne i Hercegovine od zajedničkog interesa, a da su narodi tih država vezani višestoljetnom zajedničkom povješću, kulturom i jezikom.

- Rusija je zainteresirana za stabilnu, prosperitetnu i neovisnu BiH i kao jedan od jamaca Daytonskog mirovnog sporazuma vidi svoj zadatak u promicanju strogog pridržavanja normi i principa Daytona, u strogom skladu sa zajamčenim ravnopravnošću dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Čvrsto se držimo ove pozicije, nemamo je namjeru mijenjati – naglasio je Ivancov.

Mi sustavno razvijamo, dodao je on, suradnju s BiH u svim oblastima, kulture, obrazovanja, ali i investiranja.

- Rusija je među najvećim stranim investitorima i vanjskotrgovinskim partnerima BiH - kazao je Ivancov i naveo da u BiH uspješno djeluju veliki ekonomski operateri Zarubežnjeft, Gazpromnafta, Sberbanka, koji ne samo što su vodeći poreski obveznici, već i poslodavci za tisućaegrađana BiH.

Ivancov je ruskom narodu čestitao Dan Rusije poželio im prosperitet i dobrobit, a gostima prijema, među kojima je bio i predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik, poželio dobro zdravlje i uspjeh u životu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.