Objavljene snimke

Rusi ne isključuju terorizam kao uzrok nesreće

rt
02.11.2015.
u 12:10

Novinarski tim Russia Todaya objavio je prve snimke s mjesta na kom se srušio ruski putnički zrakoplov, u kojem se nalazilo 217 putnika i 7 članova posade. Stručnjaci iz ruskog Ministarstva za hitne situacije i dalje pretražuju područje u potrazi za dokazima o uzroku rušenja aviona, ali i posmrtnim ostacima žrtava tragedije. 

Vanjska sila?

Službenici ruske Agencije za zrakoplovstvo tvrde kako se zrakoplov raspao tijekom leta, u zraku. Danas je, pak, ruska kompanija Kogalymavia, u čijem je vlasništvu zrakoplov, za tragediju okrivila "vanjske aktivnosti". Glavni ravnatelj kompanije kazao je kako je jedino razumno i moguće objašnjenje da je do rušenja aviona došlo zbog vanjske aktivnosti. Drugi djelatnik kompanije kazao je i da je kompanija 2001. godine popravila sve kvarove na avionu, a glasnogovornik Kremlja za BBC je kazao da se terorizam ne može isključiti kao mogući uzrok nesreće. "Bilo bi pogrešno prerano nagađati ili davati izjave koje se ne baziraju na čvrstim dokazima. Pustimo da se istraga provede do kraja, moramo vidjeti barem nekakve rezultate prije nego što donesemo konkretne zaključke", kazao je Dmitry Peskov.

Zrakoplov u svibnju dobio potvrdu o ispravnosti

Ruski zrakoplov koji se srušio iznad Sinajskog poluotoka u Egiptu u subotu dobio je u svibnju certifikat o sposobnosti za letenje, izdan u Irskoj gdje je bio registriran, rečeno je u ponedjeljak. Airbus A2321 koji se srušio u subotu pri čemu je poginulo 224 ljudi bio je registriran u Irskoj u Willmington Trust SP Services u Dublinu i bio je dan u zakup ruskoj zrakoplovnoj kompaniji Kogalimaviji, rekao je glasnogovornik irskih zrakoplovnih vlasti. "Irska zrakoplovna uprava obavila je godišnji pregled zrakoplovnih certifikata radi produženja godišnje licence za rad i svi certifikati bili su zadovoljavajući u tom trenutku", rekao je glasnogovornik. No dodao je da je nadzor operacije zrakoplova, uključujući dnevne i mjesečne provjere, bila ruska odgovornost u skladu s pravilima Međunarodne organizacije za civilno zrakoplovstvo. Irska uprava za istragu zrakoplovnih nesreća poslala je dužnosnike u Egipat kako bi pomogli u istrazi, rekao je ministar prometa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije