Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Rukovodstvu GPBiH uručena SELEC-ova priznanja

18. travnja 2017. u 16:35 0 komentara 25 prikaza
adadd
Pogledajte galeriju 1/4

Časnik za vezu BiH u SELEC-u Eldar Jahić 18. 4. 2017. rukovodstvu GPBiH je uručio Certificate of Honor za doprinos u borbi protiv organiziranog prekograničnog kriminala u operaciji „Bosfor“. Policijski službenik Jahić, u ime SELEC-a, ravnatelju GPBiH Zoranu Galiću je uručio srebrenu i zamjeniku ravnatelja Zijadu Sraboviću bronzanu medalju za uspješno realiziran „Bosfor“. SELEC-ova priznanja su uslijedila nakon što je ovaj Centar operaciju „Bosfor“ odabrao kao drugu najuspješniju na području Jugoistočne Europe. U operaciji pod pokroviteljstvom SELEC-a, koja je trajala nekoliko mjeseci, sudjelovale su: Turska, Bugarska, Rumunjska, Mađarska, Albanija, Crna Gora, Srbija, Hrvatska i BiH. Operacijom „Bosfor“, odnosno „Kabataš“, kako su je nazvale policijske agencije drugih zemalja, identificirana je organizirana kriminalna skupina koja je krijumčarila državljane Turske preko teritorija BiH u zemlje EU.

Uz srebrenu i bronzanu medalju i certifikat, Graničnoj policiji BiH je SELEC uručio novčanu nagradu od 600 američkih dolara kao priznanje za trud i ostvarene rezultate policijskih službenika.  

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.